Ne pasă şi suntem responsabili de bunul mers al comunităţii în care ne dezvoltăm

Ne pasă şi suntem responsabili de bunul mers al comunităţii în care ne dezvoltăm

 

  Implicare sociala

Pentru noi, responsabilitatea socială nu reprezintă doar acte caritabile şi donaţii, nu reprezintă doar proiecte de mediu, nu reprezintă doar ajutorarea bătrânilor şi a celor în dificultate, ci responsabilitatea socială înglobează cele menţionate anterior fără a se limita la acestea. Cu un comportament social activ, în toţi anii de activitate, participand la numeroase acte de sprijinire a protecţiei şi îmbunătăţirii condiţiilor de mediu, donaţii, sponsorizări, participări la evenimente caritabile sau de promovare a sportului etc. dorim sa ne dezvoltam pentru comunitate si cu ajutorul ei.

 

„Coloreaza si tu viata unui copil”

Civitas s-a alaturat campaniei umanitare a Radio Sud, ce consta in colectarea de jucarii, rechizite si haine pentru copiii de la gradinitele si scolile din localitatile Orodel, Verbita, Seaca de Padure,  Brabova.

 

Fiind 3 etape de donare, localitatile vor fi diferite, in etapa martie 2017, vom ajunge la urmatoarele 3, 4 comune (selectate in functie de nevoile copiilor).

 

Campania „Coloreaza si tu viata unui copil” este o campanie umanitara de colectare haine, rechizite si jucarii implementata de Radio Sud in parteneriat cu Civitas, in perioada 20 octombrie 2016-1 iunie 2017.
Obiectivul campaniei este colectarea a cat mai multor produse care vor fi distribuite in 3 etape: 1-20 decembrie 2016, 1-5 martie 2017, 1-5 iunie 2017 copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani de la gradinitele si scolile primare din satele sarace ale judetului Dolj.
Urnele de colectare vor fi amplasate in Electroputere Mall, Galeriile Auchan Craiovita, Mercur Center, sediul Radio Sud din str. Campia Islaz, nr. 97 A.

 

Obiectele vor fi selectate si igienizate la spalatoria Total Wash, apoi impachetate si in perioada de donare, transportate la gradinitele si scolile din program.

https://www.facebook.com/events/701964179951621/

 

campanie-jucarii-radio-sud_1

 

 

 

In pragul sarbatorilor de iarna, salariatii Civitas s-au alaturat fundatiei Anya in campania ” Implica-te, fa un gest uman!” prin donare de fonduri.

Jucarii si dulciuri au fost daruite unor copii frumosi, din pacate nu la fel de norocosi ca cei sanatosi.

any1any3

 

any2any4

Gala Sportiva Oltenia Power Fight strange fonduri pentru Eduard!

Clubul Sportiv POWER GYM Craiova in parteneriat cu Fundatia ANYA au organizat Gala Sportiva Oltenia Power Fight pe 17 Octombrie 2015 la Sala Polivalenta din Craiova, evenimentul avand in centru campania umanitara de strangere de fonduri pentru Eduard Suditu.

Eduard Suditu este un baietel de 4 ani a carui singura sansa de a merge ar putea veni de la ANADOLU MEDICAL CENTER, Istanbul,Turcia in urma analizelor si investigatiilor acestui demers.

Civitas si angajatii sai s-au alaturat Fundatiei Anya in acest demers si suma de bani stransa a fost inmanata mamei baiatului.

12

 

„Împreună pentru o comunitate mai sigură!”
16 – 18 Sep 2015, Poeni

Voluntari din Civitas s-au alaturat initiativei OMV Petrom in organizarea campaniei „Impreuna pentru o comunitate mai sigura!”, care s-a desfasurat intre 16-18 septembrie 2015, la Poeni, judetul Teleorman.

Actiunile au avut in vedere de la lucruri necesare comunitatii si care au fost donate prin sponsorizari:  colectare si donare carti pentru biblioteca scolii, reconditionare grup sanitar sau instalare sistem detectie fum in scoala si pana la dialoguri deschise  cu comunitatea  pe tema actvitatii de Securitate.

Voluntarii Civitas s-au implicat activ in igienizarea teatrului – ArtClub Poeni, instalarea locului de joaca VIVA in curtea gradinitei si reconditionarea si amenajarea locului de joaca din centrul locatitatii.

IMG_794106

 

Şi Civitas oferă bucuria unei jucării!

Civitas s-a alaturat cu draga inima campaniei “Oferă bucuria unei jucării“ derulată de Ford România şi Fundația Gazeta de Sud și sprijinită de Electroputere Parc si lansat colegilor apelul ce s-a concretizat in jucariille stranse pentru copiii nevoiaşi din satele doljene, care sunt beneficiarii acestei acţiuni de colectare şi donare de jucării.din satele sarace ale judetului Dolj.

Desi timpul a fost scurt, in Civitas, viteza de reactie este mare.

Ne pasa si ne bucuram daca vom reusi sa aducem un zambet pe fetele unor copii, care sunt parte din viitorul judetului nostru.

 

https://www.youtube.com/watch?v=B72IHyQlvkQ&feature=youtu.be

 

DSC_0171

 

Untitled

 

 

De Ziua Mondiala a Inimii, Civitas  si Fundatia Polystart au fost alaturi de sutele de craioveni care au alergat pentru o inima sanatoasa.

 

123

_MG_9780

Cand un angajat sau familia sa are o problema de sanatate, stie ca se poate bizui pe ajutorul Fundatiei Polystart. Cea mai importanta resursa a companiei sunt oamenii, fara de care celelalte resurse nu pot fi puse in valoare. Numai in anul 2011 si in anul 2012, am putut fi alaturi de colegii nostri cu probleme medicale sau familiile acestora cu suma de 70.000 lei, iar in anul 2013 si 2014 cu suma de 60.000 lei. Ajutorul financiar a fost acordat pentru investigarea, diagnosticarea sau tratamentul unor boli ca sindromul Pierre-Robin, coarctatie de aorta, fibroza chistica, sindrom de cvadriplegie spastica, tahicardie paroxistica supraventriculara, reconstructie geometrica ventricul stang, hernie de disc,  neoplasm mamar, glaucom, boala PARKINSON, tumora tiroida etc.

 

249592_162985893766458_5422591_n

Fundatia Polystart a pus la dispozitia liceului cu program sportiv  ‘PETRACHE TRISCU”  din Craiova echipamente sportive, sapte bucati spada completa.

 

 

2014-04-09 10.16.592014-04-10 14.44.09

 

Fundatia Polystart sustine inca din 2010 activitatea CLUBULUI SPORTIV POWER GYM CRAIOVA, atat pentru desfasurarea activitatii curente, cat si in 2014 pentru sustinerea participarii  minorului Catalin Oprea (sportiv al CLUBULUI SPORTIV POWER GYM CRAIOVA)la Campionatul Mondial de Muay-Thai Thailanda-Pattaya care a avut loc intre 14-24 Martie 2014 in cadrul Word Federation Muay unde a castigat medalia de argint.

IMAG0335

 

 

 

 

 

 

 

 148401maxim

 

 Fundatia Polystart a sponsorizat organizarea editiei a V a a  Concursului Național de Chimie „Petru Poni”, dupa ce in anul 2011 sponsorizase desfasurarea editiei a ll a.

cnch_Petru_Poni_2014

 

 

Fundatia se mandreste cu organizarea Concursului Judetean pe Echipe Veterani Sah Clasic si Cupa Memorial “Jean Craciunescu” , prin parteneriatul cu Asociatia Judeteana de Sah Dolj unde am fost prezenti in 2011, 2012, 2013 si 2014 oferindu-le acestora cele mai bune conditii de desfasurare in sala din cladirea “Proiect”.

IMG_8574

 

Fundatia Polystart este alaturi de poetul Constantin Preda, acordand sprijin financiar pentru publicarea volumului de poezii de dragoste “As vrea sa dau nume de flori genunchilor tai”.

 

 

 

Constantin Preda (nascut la 12 ianuarie 1961, in satul Damian, comuna Sadova, judetul Dolj) a debutat publicistic in revista “Flacara” (nr. 41 – 8 octombrie 1981, pag. 19, cu o prezentare a lui Fanus Neagu), iar editorial, in 1984, cu volumul de versuri “Sora mea, inserarea” (Editura “Scrisul Romanesc”), la recomandarile scriitorilor Fanus Neagu, Marin Sorescu, Eugen Negrici, Gheorghe Pitut si Emil Brumaru.Poezie1

In incercarea de a-l defini pe poet, poeziile sale de dragoste ne stau mereu la indemana, constituindu-se in frumoase sarbatori, in sfasietoare probe ale singularitatii. Constantin Preda nu respecta regulile poeziei, el ghidandu-se dupa propriile sale reguli, frumos si trainic structurate.

 

Poezie

 

Toate cartile sale de pana acum de la “Sora mea, inserarea” pana la “Karenina, Anna lui Constantin” indeamna la fior, la vis, la meditatii inalte.

 

Fundatia Polystart continua seria donatiilor pentru renovarea Clinicii de Pediatrie a Spitalului “Filantropia”

 

Fundatia Polystart suplimenteaza fondurile pentru renovarea Clinicii de Pediatrie a Spitalului “Filantropia”, fonduri obtinute in cadrul evenimentului caritabil organizat de Clubul Rotary Craiova Probitas in parteneriat cu Primaria Craiova, cu ocazia galei sportive “All Star Game”, eveniment ce a avut loc in data de 18 martie a.c. si in urma caruia s-au strans  peste 80.000 lei prin vanzarile de bilete VIP si licitatii caritabile.

Sute de copii sunt tratati anual de cadrele medicale, în condiţii igienice improprii, intr-o clinica in care nu exista dotari elementare.

Cu ajutorul fondurilor obtinute, Clinica de Pediatrie din Craiova va beneficia de renovarea a patru saloane, fiecare cu grup sanitar propriu, precum si de achizitionarea unor echipamente medicale necesare.

Lucrarile vor incepe in data de 24 iunie si vor fi finalizate in a doua jumatate a lunii august.

   3-1024x7232-1024x723

1-1024x723

 

Daruri pentru elevi nevazatori

In prag de sarbatori, Fundatia Polystart a organizat o strangere de fonduri pentru a sprijini dezvoltarea copiilor de la „Liceul pentru Deficienti de Vedere”, din Buzau. Suma obtinuta a fost folosita pentru a cumpara rechizite scolare si jucarii speciale, atat de necesare acestor elevi care le-au primit cu mult entuziasm si bucurie.

        

Investim in cultura- sufletul comunitatii!

Proiectele noastre culturale urmaresc dezvoltarea pe plan local a manifestarilor artistice.  Urmarind aceasta directie, participam in calitate de parteneri principali la cele mai importante evenimente culturale in care am investit aproape 50.000 ron:

  •  Festivalul International “Shakespeare” , desfasurat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova,  a devenit o frumoasa traditie pe care o sprijinim in obiectivul sau principal, acela de a oferi un regal de spectacole straine si romanesti, precum si programarea Atelierelor teatrale studentesti, cu un caracter formativ-educativ.
  • In timp ce multi dintre elevii doljeni abia daca reusesc sa ia nota de trecere la examenele  nationale, scolile de prestigiu din Craiova se mandresc cu elevi de exceptie, care, pe langa o inteligenta nativa, muncesc mult si constant pentru a face performanta. Dl.dr. Horia Parvanescu, in parteneriat cu Fundatia Polystart, au considerat premiile acestor copii ca fiind necorespunzatoare in comparatie cu realizarile acestora, de aceea in cadrul expozitiei “Pledoarie pentru calitate”, organizata  la  Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova, copiii care au obţinut locurile I, II,  III la olimpiadele de nivel naţional au fost răsplătiţi cu o diplomă şi cu sume cuprinse între 150 şi 400 de lei.
  •   In 2011, am sprijinit cea de-a II-a editie a Concursului National de Chimie „Petru Poni” care s-a desfasurat la Craiova, pentru elevii filierelor tehnologice. Elevii craioveni care au participat la prima editie a concursului au clasat judetul Dolj pe primul loc.Elevele care au urcat pe podium sunt de la Grupul Şcolar de Transporturi Auto Craiova: Mic Claudia Alexandra, clasa a X-a, premiul I – profesor îndrumător Dana Băjău; Mic Oana Camelia, premiul I şi Cazan Mirela Vali, premiul al III-lea, ambele în clasa a XI-a şi pregătite de prof. Gheorghe Mihalcea.

 

 

 

Impreuna pentru performanta

De-a lungul timpului, Fundatia Polystart a sustinut cu 105.440 ron performantele sportive ale craiovenilor, pentru ca acestia sa poata avea acces la conditiile necesare de pregatire la nivel inalt, care sa le permita obtinerea unor rezultate cat mai bune:

 

  • Loredana Dinu, componenta a cvartetului medaliat cu aur la Mondialul din Catania, componenta a Lotului Olimpic de Seniori Spada Fete, legitimata la Clubul Sportiv “Universitatea” Craiova este sustinuta cu mandrie in continuare de Fundatie pentru activitatea desfasurata.

 

 

  • Clubul Sportiv Scolar Municipal Craiova a primit la toate evenimentele sale  din ultimii ani suportul nostru,  recompensandu-i pe cei mici pentru rezultatele obtinute.
  • Fundatia se mandreste si cu organizarea Concursului Judetean pe Echipe Veterani Sah Clasic (2011) si  Cupa Memorial “Jean Craciunescu” , prin parteneriatul cu Asociatia Judeteana de Sah Dolj unde am fost prezenti atat in 2011 cat si in 2012, oferindu-le acestora cele mai bune conditii de desfasurare in sala din cladirea “Proiect”.
  • In cadrul Clubului Sportiv “Universitatea” Craiova, sprijinim atat sectia Scrima cat si sectia Handbal.

 

 

Oamenii sunt pentru noi cea mai importanta valoare si resursa

Fundatia s-a dedicat inca de la infiintare cu sume consistente, atat rezolvarii sau ameliorarii unor cazuri medicale grave, cat si in parteneriate cu alte cadre  pentru a crea conditii optime

de tratament sau diagnosticare.

 

  • Impreuna cu Asociatia Dezvoltare si Psihoterapie prin Actiune, a fost organizat “Balul Copilariei Eterne”, editia a 2-a, unde au fost prezente pe scena nume ca Ducu Bertzi si Mihai Nenita, Cristian Sanda, Oltenia Big Band, apoi programul a fost completat de o licitatie in scopuri caritabile. Fondurile obtinute au fost folosite pentru achizitionarea echipamentului mecial necesar copiilor cu handicap neuromotor.
  • Fundatia a sponsorizat si Sectia 2 Chirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova cu echipamente medicale (teaca externa metalica izolata si tub exterior izolat) in valoare de 1000 de euro. Aceasta cauza a fost sustinuta deoarece spre aceasta sectiune a spitalului se indreapta sperantele oamenilor si copiilor care au nevoie de tratamente si operatii.

 

Daruri de Sărbători

Campania „Sărbători şi pentru ei“, iniţiată de Fundaţia Gazeta de Sud, este la final, un final fericit deoarece toate darurile noastre au ajuns acum, în preajma Sărbătorilor, la copiii şi bătrânii instituţionalizaţi. Ca în fiecare an, am încercat să le alinăm suferinţa, să le înseninăm chipul şi să-i facem să zâmbească. Este o tradiţie pentru Fundaţie ca în preajma Crăciunului să devină mesagerul Moşului. Aşadar, am încărcat sacul cu daruri şi am trecut pragul Centrelor de plasament pentru copiii cu dizabilităţi „Prichindel“ şi „Vis de copil“ din Craiova, dar am ajuns şi la bătrânii de la Serviciul Public de Asistenţă Medico-Socială (SPAMS). Pentru micuţii de la Centrul „Prichindel“, darul nostru a constat în dotarea cu mobilier a unui spaţiu de joacă. Acesta va putea fi folosit de copii pe o perioadă îndelungată de timp şi nu este doar o bucurie de moment. Locul de joacă urmează să fie amenajat în primăvară chiar în curtea Centrului, putând fi folosit atât de micuţii de la Centrul „Prichindel“, cât şi de cei de la Centrul „Vis de copil“. Cei din urmă au primit, pe lângă acest cadou, dulciuri şi bunătăţi din sacul lui Moş Crăciun.
Nici pe bătrânii de la SPAMS nu i-am uitat. Lor le-am lăsat 300 de pijamale şi obiecte de igienă, dar şi un frigider care le este de mare folos. Dacă au fost uitaţi de cei dragi, ei nu au fost uitaţi de noi.
Nu am fi putut aduce spiritul Sărbătorilor mai aproape de sufletul acestor copii şi bătrâni dacă Fundaţia Gazeta de Sud nu i-ar fi avut ca parteneri pe cei de la real,- hipermarket şi compania Polystart. „Ne bucurăm că am participat la Campania «Sărbători şi pentru ei» alături de Fundaţia Gazeta de Sud şi că, în acest fel, am avut posibilitatea să le facem o bucurie în preajma Sărbătorilor de Crăciun micuţilor din centrele de plasament, dar şi bătrânilor instituţionalizaţi“, a declarat Raluca Donovici, reprezentantul Polystart Craiova.
„Ca în fiecare an, împreună cu Fundaţia Gazeta de Sud am fost mai darnici şi mai buni, pentru că nouă ne pasă de cei aflaţi în nevoie, iar campania «Sărbători şi pentru ei» ne-a oferit prilejul să dăruim“, a declarat Irinel Popescu, reprezentantul real,-.
Ne-au susţinut în campania noastră de strângere a fondurilor lanţul de patiserii şi restaurante El Greco, Răzvan Ţugui şi toţi craiovenii care au lăsat bani în urnele amplasate în hipermarketul real,-.

Saloane noi pentru copiii bolnavi de cancer

Compartimentul pentru  copiii bolnavi de cancer de la Clinica de Pediatrie II a Spitalului de Urgenţă Craiova a fost inaugurat ieri-dimineaţă, după cinci luni în care s-a lucrat la renovarea lui.civitasgroup Cele cinci saloane au fost amenajate de Asociaţia OncoHope cu sprijinul Gazetei de Sud, care a ajutat la strângerea fondurilor necesare. Printre cei mai generoşi susţinători ai acestui proiect au fost Fundaţia Constantin Popeci şi firma Polystart, care au contribuit cu sume importante de bani. „S-a lucrat la izolarea pereţilor exteriori cu vată minerală şi rigips, rezolvându-se astfel problema igrasiei. Au fost zugrăviţi pereţii, înlocuite saltelele, lenjeria de pat, s-au cumpărat pilote, au fost montate jaluzele şi a fost schimbat parţial mobilierul“, a explicat un reprezentant al Asociaţiei OncoHope.
Pe lângă cele cinci saloane au fost amenajate complet şi sala de tratament, respectiv camera de joacă a copiilor, iar o familie care a dorit să-şi păstreze anonimatul a donat o pompă de perfuzie pentru citostatice.
„Igrasia a fost întotdeauna o problemă care sper că s-a rezolvat acum, odată cu realizarea izolaţiei termice. Este o ambianţă plăcută, absolut necesară pentru copii, având în vedere problemele lor de sănătate“, a declarat prof. dr. Polixenia Stancu, şeful Clinicii de Pediatrie II.

Înfrunzeşte Craiova!

 

Pentru a arăta că nu putem sta indiferenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, Fundaţia Gazeta de Sud şi Civitas au iniţiat un proiect care îşi propune să aducă o gură de oxigen, la propriu, pentru craioveni. La acest proiect poate contribui orice societate care are deşeuri de hârtie. Banii pe care firmele îi încasează din reciclarea hârtiei pot fi donaţi Fundaţiei Gazeta de Sud. Sumele colectate vor fi folosite pentru achiziţionarea de copaci tineri pe care îi vom planta anul acesta, în două etape, în câteva zone din Craiova, în funcţie de alegerea locuitorilor urbei. Participă şi tu la proiectul „Înfrunzeşte Craiova!“.

Campanie pentru un oraş mai verde

Fundaţia Gazeta de Sud a iniţiat programul „Înfrunzeşte Craiova!“, care urmăreşte să redea naturii o parte din ceea ce îi luăm prin cele aproximativ 1.000 de tone de deşeuri din hârtie produse lunar în Craiova. Proiectul este realizat în parteneriat cu firma Civitas.

Suflet pentru suflet

Decembrie 2008

Campania „Suflet pentru suflet“ demarată de Fundaţia „Gazeta de Sud“ cu sprijinul Polystart Group s-a încheiat. Anul acesta, am ajuns, cu ajutorul listelor cuprinzând cazurile sociale, obţinute de la Primăria Craiova, în casele a peste 300 de familii.Oameni în vârstă, singuri, bolnavi, copii neputincioşi şi trişti se vor bucura surprinşi sau suspicioşi, îngâimând, timid, că nimeni nu le-a mai dăruit nimic de ani întregi.

Crăciunii, fără Crăciun

Decembrie 2008

Ionuţ Marius Crăciun are 14 ani şi este în perioada în care trebuie să tragă tare ca să prindă un loc la liceu. Este în clasa a VII-a la Grupul Şcolar „Henri

Coandă“ din Craiova şi dă tezele cu subiect unic. Până acum a mers foarte bine. A luat 8,33 la română, iar acum aşteaptă cu nerăbdare rezultatele la matematică. Băiatul a fost bolnav de meningită. I-a trecut, dar a rămas cu o slăbiciune şi cu regretul că din cauza bolii nu a avut timp să se pregătească mai bine pentru examene. Măcar la materia preferată – română.

Familia Crăciun n-a cerut niciodată un cap de aţă nimănui. De aceea ne-a fost foarte greu să-i convingem să accepte ajutorul nostru şi pe al dumneavoastră. Fundaţia „Gazeta de Sud“  si Polystart Group au strans bani şi produse pentru a-i face pe aceşti oameni şi pe alţii ca ei să simtă măcar o mică parte din bucuria Sărbătorilor de iarnă.

Lumină pentru doi ochi albaştri

Ianuarie 2008

Povestea Denisei Anastasiu şi a familiei ei a apărut în paginile cotidianului Gazeta de Sud în Ajunul Crăciunului, iar olteni cu suflet mare au bătut la uşa garsonierei lor ANL şi au oferit bani. Nu foarte mulţi, dar gestul lor a însemnat enorm pentru tânăra familie şi le-a dat speranţă părinţilor că, până la urmă, vor face rost de bani pentru operaţiile fetiţei. „Au venit un domn care ne-a dat un milion şi dulciuri pentru Denisa şi o doamnă care ne-a adus 50 de euro, o jucărie şi o plasă de dulciuri. A însemnat mult pentru noi şi am dori să le mulţumim, dar nu le ştim nici numele deoarece nu au vrut să ni le spună“, a povestit Maria Anastasiu, mama Denisei.

„Vă mulţumim din suflet că ne-aţi ajutat!“

Miracolul a venit însă de curând, atunci când, printr-un telefon, Fundaţia Gazeta de Sud a anunţat-o că a reuşit să strângă cele 50 de milioane de lei vechi necesare pentru operaţiile de implant de cristalin la ambii ochi ai Denisei. Fundaţia impreuna cu firma Civitas P.S.G. au donat acesti bani. „Nici nu ştiu ce să spun, vă mulţumim din suflet că ne-aţi ajutat! După ce ne-aţi telefonat, am programat-o imediat la consultaţie la Bucureşti. Vom pleca luni dimineaţă pentru că nu mai putem pierde nici o clipă. Trebuie să facă operaţia cât mai repede deoarece situaţia s-a agravat în ultimul timp. Nici la grădiniţă nu mai face faţă, nu mai poate face liniuţe şi bastonaşe, nu mai vede să coloreze, o doare capul, vomită şi toate acestea, din cauza ochilor. Nu ştim cum să vă mulţumim“, a spus mama fetiţei.

Nu violentei in Parcul Romanescu

Septembrie 2006

Saptamâna prevenirii criminalitatii organizata de Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj, cu sprijinul voluntarilor de la Asociatia Tinerii Lupta impotriva viciilor mileniului III, World Vision, Asociatia Româna a Tinerilor cu Initiativa, Fundatia „Cuvântul care zideste“, Asociatia „Vasiliada“ si Polystart Group, s-a incheiat ieri. Craiovenii prezenti in Parcul „N. Romanescu“ din Craiova au fost „atrasi“ cu o demonstratie de dresaj canin si o expozitie de câini organizate de Asociatia Centrul de Educare Canina si Clubul National de Câini Ciobanesti Românesti, dupa care politistii doljeni au impartit copiilor baloane inscriptionate cu mesajul „Nu violentei“, iar femeilor flori.

Politistii, in misiune de prevenire

septembrie 2006

Agentii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj au organizat ieri, in cadrul „Saptamânii prevenirii criminalitatii“, o actiune de „imblânzire“ a soferilor craioveni. Dupa ora 13.00, echipajele de politisti, impreuna cu voluntari din cadrul Asociatiei Tinerii Lupta impotriva viciilor mileniului III, World Vision, Asociatia Româna a Tinerilor cu Initiativa, Fundatia „Cuvântul care zideste“, Asociatia „Vasiliada“ si reprezentanti ai Polystart Group au impartit fluturasi si pliante soferilor aflati in trafic. Conducatorii auto si pietonii au impartit fluturasi si pliante soferilor aflati in trafic despre riscurile consumului de alcool si ale vitezei excesive.

Eliberare de ostatici la Craiova

Septembrie 2006

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Dolj, in colaborare cu agentii de interventie rapida ai Civitas PSG, au organizat sâmbata, cu ocazia Saptamânii prevenirii criminalitatii, o simulare de luare de ostatici la sediul Bancii Transilvania din Craiova. Totul a pornit de la alarma data de sistemul de securitate instalat in banca, care a alertat dispeceratul Civitas. Imediat au fost anuntate echipele de interventie rapida, care au ajuns la fata locului in câteva minute.

In momentul in care agentii au descoperit ca se confrunta cu o situatie de luare de ostatici, a fost cerut sprijinul politiei. Pâna la sosirea politistilor din cadrul Detasamentului de Politie pentru Interventie Rapida (DPIR), a fost asigurat perimetrul exterior al cladirii si au fost blocate caile de acces. Dupa interventia prompta a politistilor si câteva focuri de arma, ostaticii au fost eliberati in aplauzele spectatorilor. Prin actiunea de sâmbata s-a dorit scoaterea in evidenta a sistemelor de alarma si a firmelor de paza. S-a urmarit apropierea dintre politisti si cetateni, prin exemplul de promptitudine al oamenilor legii.

S-au împărţit Speranţe

Aprilie 2006

Fundaţia „Gazeta de Sud“ şi Polystart Group ajută sinistraţii inundaţiilor din Dolj

Caravana Speranţei s-a oprit la fiecare cort, fiecare caruţă, fiecare adăpost încropit pe câmp. S-au întins mâini, s-au sters lacrimi de pe obraji, s-au alinat – dupa puteri – suferinţe adânci. Şi tot după puteri, oamenii au început să spere…

Sute de pachete au ajuns la Ghidici

Sinistraţii găzduiţi în comuna doljeana Ghidici au primit ieri alimente, corturi şi saci de dormit din partea Fundaţiei „Gazeta de Sud“. Sute de pachete au fost împărţite locuitorilor care au ramas fără case în urma revărsarii de acum o săptamâna a Dunarii. O prima transa de ajutoare au fost impartite celor 470 de locuitori din comuna Rast care au fost primiti de localnicii din Ghidici in casele lor.

Alte pachete au ajuns la cei 150 de sateni din Rast care nu au vrut sa se indeparteze prea mult de gospodariile distruse alegând sa-si improvizeze adaposturi in câmp, in imediata apropiere a apelor Dunarii. Numarul satenilor care s-au vazut nevoiti sa locuiasca pe câmp continua sa creasca de la o ora la alta, multi dintre ei neavând unde sa-si gaseasca alt adapost. Cei mai multi dintre ei, inca socati de cele intâmplate, mai aveau puterea sa ureze un Paste fericit celor care le intindeau o mâna de ajutor.