Profesionalismul şi inovaţia în integrarea sistemelor de securitate sunt meritul colectivului de ingineri specializaţi

Profesionalismul şi inovaţia în integrarea sistemelor de securitate sunt meritul colectivului de ingineri specializaţi

Sisteme de securitate

Control acces

Este un sistem care autorizează accesul fizic al unei persoane intr-un anumit spatiu, in intervalul de timp când se face accesul, pe baza unor informaţii stocate în memoria sistemului. Acesta face comparaţia unor date de intrare (un cod introdus de la o tastatură, un cod existent înmagazinat pe un suport – card magnetic sau de proximitate, anumite date biometrice – amprenta digitală, contur facial, de iris, etc) cu alte date de aceeaşi natura existente într-o bază de date.

Soluţii biometrice, carduri magnetice sau de proximitate

Control acces pe bază de cod – terminalul de identificare este o tastatura, de la care se introduce un cod, din 4 până la 8 cifre şi pe baza cărora se poate face accesul. Unitatea centrală face comparaţia între codul introdus şi cele stocate în baza de date.

Control acces pe bază de card de proximitate – terminalul de identificare este un cititor de card de proximitate. Codul de informaţie este stocat într-un circuit LC (bobină-condensator) din componenta cardului de proximitate. Cititorul de card emite un câmp care excită circuitul şi în felul acesta este citită informaţia, comparată cu informaţia stocată în baza de date.

Control acces pe bază de amprenta biometrică – terminalul de identificare este un dispozitiv de citire a unor caracteristici biometrice (amprentă digitală, fizionomia feţei, recunoaştere iris, etc.)

Scannere de bagaje X-RAy

Scanerele de bagaje X-ray, sunt destinate echipării punctelor de control ale instituţiilor de importanţă deosebită (aeroporturi, unităţi militare, penitenciare, obiective industriale sensibile, etc.) şi permit scanarea nedistructivă, cu ajutorul razelor X, a conţinutului bagajelor, coletelor, permitând depistarea materialelor şi substanţelor interzise a pătrunde în incinta instituţiei respective. Firma noastră comercializează, instalează, asigură mentenanţa şi service-ul acestor echipamente, fiind autorizată în acest sens, de instituţiile competente ale statului roman.

Turnicheţi

Sisteme mecano-electrice, diferite ca formă şi gabarit, ce permit accesul /ieşirea în mod restricţionat (unul-câte unul), a persoanelor, în/din interiorul unui perimetru, pe baza

identificării prealabile a persoanei respective, cu mijloace specifice (coduri de acces tastate, carduri de acces, amprente digitale, amprente retiniene, etc.). Blocarea efectivă a accesului prin turnichet se va face prin braţe transversale de oţel, grilaje metalice, panouri din sticlă rezistentă la impact.

Se recomandă: la intrarea în instituţii/perimetre unde accesul este restricţionat pe baza identităţii persoanelor ce intră/ies în/din perimetru.

Bariere, porţi automate

Sisteme mecano-electrice, diferite ca formă şi gabarit, ce permit accesul /ieşirea în mod restricţionat (unul-câte-unul), a vehiculelor, în/din interiorul unui perimetru, pe baza identificării prealabile a vehiculului sau conducătorului auto respectiv, cu mijloace specifice (coduri de acces tastate, carduri de acces, camere cu soft de recunoaştere a nr. înmatriculare etc.). Deplasarea braţelor barierelor şi porţilor de acces, se poate face liniar în plan orizontal, rotativ în plan orizontal, rotativ în plan vertical, utilizând cel mai des soluţii de automatizare cu motoare electrice, sau (mai rar) cu motoare magnetice liniare (pentru porţile culisante de mare viteză).

Se recomandă : la intrarea în instituţii/perimetre non-sensibile unde accesul este restricţionat pe baza identităţii vehiculelor sau conducătorilor auto ce intră/ies în/din perimetru.

Bariere antitero

Sisteme mecanice cu acţionare hidraulică, pneumatică, electrică, diferite ca forma şi gabarit, ce permit blocarea în forţă (şi implicit avarierea gravă) a vehiculului care ar incerca să forţeze punctul de acces şi să patrundă/iasă în mod ilegal din respectivul perimetru.

Tipuri: barierele escamotabile, bolarzii (cilindri din oţel, care se ridică sau coboară la comandă), barierele cu braţ din oţel masiv,rezistente la impact, barierele cu ţepi pentru distrugerea cauciucurilor (mai puţin utilizate în perimetre sensibile, de dimensiuni mici).

Deplasarea barierelor antitero, se poate face liniar în plan orizontal, liniar în plan vertical, rotativ în plan vertical, funcţionarea lor realizându-se în paralel cu mijloacele clasice de control al accesului auto (bariere şi porţi convenţionale).

Se recomandă: la intrarea în instituţii/perimetre sensibile (ambasade, unităţi militare, ministere, rafinării, fabrici de explozivi, combinate chimice, aeroporturi, etc.) unde accesul este restricţionat pe baza identităţii vehiculelor sau conducătorilor auto ce intră/ies în/din perimetru.