Profesionalismul şi inovaţia în integrarea sistemelor de securitate sunt meritul colectivului de ingineri specializaţi

Profesionalismul şi inovaţia în integrarea sistemelor de securitate sunt meritul colectivului de ingineri specializaţi

Sisteme de securitate

Protecţie perimetrală

Bariere cu infraroşu

Barierele IR de ultimă generaţie permit discriminarea între un intrus uman şi animale care pătrund accidental în zona fasciculelor IR şi de asemenea, o zonare a distanţei dintre coloanele pe care sunt instalate emiţătoarele IR şi coloanele pe care sunt instalate receptoarele IR.

Se recomandă :utilizarea lor în protecţia perimetrelor de mici dimensiuni, a clădirilor, faţadelor clădirilor, a construcţiilor unde în interior există risc ridicat de incendii sau explozie (montarea barierelor IR se va face în exterior, înconjurând clădirea).

Garduri electrice

Montarea gardului electric integrat cu o soluţie CCTV perimetrală, duce la eliminarea aproape totală a erorilor generate de alarmele false.

Se recomandă: utilizarea lor în protecţia perimetrelor sensibile, de dimensiuni mari (gardul electric este o soluţie ieftină), care nu necesită precizie mare de detecţie a zonei unde are loc tentativa de efracţie, în zonele unde se doreşte împiedicarea pătrunderii animalelor sălbatice, în zonele unde vegetaţia nu este abundentă şi unde căderile de zăpada nu sunt mari în timpul iernii. Gardul electric este foarte indicat în a fi instalat ca supraînălţare, pe garduri greu penetrabile (din cărămidă, beton, fier forjat).

Bariere cu microunde

Bariera constă într-un emiţător şi un receptor puse faţă în faţă care generează un câmp electromagnetic, realizând astfel protecţia unui perimetru. Acest sistem nu reacţionează la alarme false produse de fenomene meteo, animale mici, vegetaţie.

Se recomandă: utilizarea lor acolo unde se doreşte un nivel foarte înalt de securizare.

Detecţie cu fibră optică

Constă în instalarea unui cablu din fibră optică, pe garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată), şi al cărui principiu de funcţionare constă în depistarea modificării parametrilor semnalului luminos ca urmare a deformării sau întreruperii fibrei optice şi generarea unei alarme către centrul de monitorizare. Folosirea împreună cu o soluţie CCTV perimetrală duce la eliminarea erorilor.

Se recomandă: utilizarea lor în securizarea perimetrelor de dimensiuni mari (deservite de personal de pază care poate interveni la nevoie în zona de efracţie), protejate de garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată) şi care nu necesită o precizie foarte mare (100m-200m) de detecţie a tentativei de efracţie.

Detecţie cu cablu senzitiv

Constă în instalarea unui cablu senzitiv, pe garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată), şi al cărui principiu de funcţionare constă în depistarea modificării parametrilor câmpului electromagnetic dintre conductoarele încorporate în interiorul cablului ca urmare a deformării sau întreruperii cablului şi generarea unei alarme către centrul de monitorizare. Folosirea împreună cu o soluţie CCTV perimetrală duce la eliminarea erorilor.

Se recomandă: utilizarea lor în securizarea perimetrelor de dimensiuni mari (deservite de personal de pază care poate interveni la nevoie în zona de efracţie), protejate de garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată) şi care necesită o precizie mare (3m-50m) de detecţie a tentativei de efracţie.